Miljösmarta material

Öppen föreläsning: Miljösmarta materialval

Den 28 november har du som är arkitekt, designer eller produktutvecklare möjlighet att ta del av Materialbibliotekets föreläsning ”Miljösmarta materialval”.

Frågor kring miljö kopplade till material är ständigt återkommande i Materialbiblioteket. Därför ägnar Materialbibliotekets grundare, Björn Florman en en timme åt komplexiteten i att tänka miljösmart. Syftet är att stärka deltagaren i miljöargumentationen, något som är användbart hela vägen från produktutvecklingsarbetet ända till marknadsföringen av produkten. Föreläsningens syfte är att ge deltagarna förståelse för hållbarhetsfrågor utan att behöva gå vilse i det komplexa. Var i hela friden ska man börja? Finns det ens något litet vi kan göra med våra produkter som dessutom är värt att lyfta fram?

”Miljösmarta materialval” ger deltagaren enkla verktyg för att på ett grundläggande och mycket enkelt sätt kunna relatera materialval till klimatpåverkan. Föreläsningen ges vanligtvis för slutna sällskap hos IKEA of Sweden, Electrolux, H&M, Kinnarps och på ledande högskolor för design och arkitektur i Sverige och Europa.

Föreläsningen tar upp:

• Vad händer när avfall ”försvinner”?

• Miljövänliga material - finns dom? Går det överhuvudtaget att vara miljövänlig på 2000-talet?

• Materialvalen är viktiga, men hur är det med val av produktionsmetod?

• Plastens historia sedd ur ett miljöperspektiv. Vad är plast?

• Vi reder ut begreppen kring ämnet bioplaster. Det är rörigt men det går!

• Nuvarande och kommande materialtrender. Sneak preview: Vi måste bli äckligare samtidigt som vi behöver bejaka det fula.

• Efter föreläsningen har de som vill möjlighet att ställa frågor.

När: 28 november. 08.30 - 09.30.

Var: Materialbiblioteket på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Kostnad: 850 kronor + moms.

Hur: Anmäl dig här

Frågor: Björn Florman 070 789 44 82, bjorn.florman@stockholmsmassan.se