MD17: Att sluta cirkeln öppnar upp för ny design

Marie-Louise Hellgrens genombrott som formgivare kom redan 1990 då hon för Höganäs formgav Collectionmuggen som har blivit en klassiker och finns i många svenska och utländska hem.

Hon har vigt sin designgärning till att på ett innovativt sätt utveckla produkter, möbler och inredningar där cirkulärt tänk får råda och hon är en pionjär inom upcyclingrörelsen i Sverige. Ett exempel är den upcyclade pallen Lilla Snåland, i samarbete med STOLAB. Den har nominerats till Formex Formidable, fått Elle Decoration Award 2017 och ställs just nu ut i Venice Design's utställning av European Cultural Centre, Palazzo Michiel i samband med Biennalen i Venedig.

Marie-Louise Hellgrens och HeartearH Production's design har nyligen köpts in och representeras med flera produkter i den permanenta samlingen på Nationalmusem. Föreläsningen tar oss in i framtiden, unika miljöer, oväntade materiallösningar och tillverkningstekniker. Allt serverat med en smula humor och designhöjd.