Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Pressinbjudan till Materialdagen 2015

Materialdagen 18 november är Sveriges enda renodlade mötesplats för arkitekter, inredningsarkitekter och personer som arbetar med att fatta beslut som handlar om material för byggnation och inredningar.

Här är hela programmet för Materialdagen 2015:

8.30-9.00
Registrering

9.00-9.30
Att inte acceptera ”eller likvärdigt”

Arkitektbyrån Codesign är på en resa där de kommit till en gemensam insikt om att arkitektur- och byggnadsprocesser går att göra både bättre och annorlunda. Byrån tar ett helhetsansvar över processen. Allt från datainsamling och analys till genomförandedelen och uppföljningsarbetet.

10.00-10.30
Tidningen Betong

Chefredaktören Roger Andersson kommer för att visa och berätta om det allra senaste som rör det mångsidiga materialet betong. Du kan bland annat vänta dig elegant användande av grafisk betong. Roger förhåller sig också till betongens inneboende gråskala. Naturligtvis blir det också en inblick i betongens framtid. 

11.00-11.45
Färgen och ljuset – varför blir det inte som på provlappen?

Materialdagen har tillsammans med Alcro bokat in experten Karin Fridell Anter för att hålla föreläsningen ”Färgupplevelse ute och inne”. Hon kommer att förklara färgverkan i rum, på fasader och samverkan mellan färg och ljus. Vilka färger finns det i svensk fasadtradition och i svensk natur? Hur filtrerar fönsterglaset ljuset och hur påverkar det vilka färger vi ser i rummet?

11.45-12.45
Lättare lunch serveras

12.45-13.15
Björn Florman, Materialbiblioteket

Vår odlade framtid - om biobaserade plaster och gröna armeringsfibrer.

13.15-14.00
Utställarmingel

14.00-14.30
Det cellulosabaserade samhället - Mikael Lindström, Adj. Professor Innventia

I mitten av augusti i år hade mänskligheten konsumerat vad ett jordklot producerar på ett år. I ett försök att förstå hur vi kan åstadkomma ett hållbart samhälle i tillväxt och balans arbetar Innventia med nya biobaserade materialkoncept kopplade till nya cirkulära affärsmodeller. Adj. Professor Mikael Lindström berättar om koncept för hierarkisk design och materialstrategier för ett avfallsfritt samhälle. Det cellulosabaserade samhället är en del av Innventia Global Outlooks som kommer att presenteras i sin helhet 24 maj 2016.

15.00-16.00
Arup:s fasadspecialist Rudi Scheuermann
Rudi Scheuermann är ARUP:s främste fasadspecialist och han kommer till Materialdagen för att dela med sig av både aktuella och tekniskt avancerade fasadexempel. För att inte missa möjligheten att få en glimt av framtidens fasader har vi bett Rudi att ta ut svängarna och det kommer att handla om både gröna alger och bionedbrytbara fasader.

16.00-17.00
En unik chans att mingla med deltagarna på Materialdagen och få ett trevligt avslut.

Ackreditering
Om du som journalist vill gå på Materialdagen onsdag 18 november och ta del av seminarieprogrammet måste du anmäla dig. Detta gör du genom att skicka ett mail till press@stockholmsmassan.se och i ämnesrutan ange Materialdagen 2015.
Vi behöver din anmälan senast 13 november.
Seminarierna sker i Victoriahallen.

För mer information kontakta:
Björn Florman, projektledare, bjorn.florman@stockholmsmassan.se, 08-789 44 82
Catarina Oscarsson, pressansvarig, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se, 08-789 43 66

Materialdagen är Sveriges enda renodlade mötesplats för arkitekter, designer och produktutvecklare som i år är den 18 november på Stockholmsmässan. Materialdagen är ett årligt återkommande evenemang som rör det senaste inom material och bearbetningsmetoder.

Bilder