Stands at Stockholm Furniture & Light Fair
Alla kurser (pdf)


Kurser för dig som arbetar med arkitektur, design eller produktutveckling.

Materialbiblioteket har sedan starten 2005 föreläst för arkitekter, industridesigner och produktutvecklare. Innehållet uppdateras ständigt för att följa kommande trender och arkitekters och designers behov av kunskap kring material. Bland våra uppdragsgivare genom åren finns företag som IKEA of Sweden, Scania, H&M, Kinnarps och Stora Enso. Materialbibliotekets föreläsningar ges också regelbundet på ledande högskolor för arkitektur och design i Sverige och Europa.

Nedan hittar du våra aktuella föreläsningar och kurser.

Miljösmarta materialval

Frågor kring miljö kopplade till material är ständigt återkommande i Materialbiblioteket. I workshopen ”Miljösmarta materialval” ägnar vi tre intensiva timmar åt komplexiteten i att tänka miljösmart.

Plasten i framtiden

”Plasten i framtiden” är en föreläsning för produktutvecklande organisationer som vill bli uppdaterade om hur de kommer att behöva förhålla sig till plast på ett hållbart sätt i framtiden.

Plastlära for designer och arkitekter

Jämfört med trä och metall är plast utan tvekan det materialslag där okunskapen är som störst.

Materialbibliotek – så funkar det!

Den som för första gången besöker ett Materialbibliotek är ofta full av frågor. "Materialbibliotek - så funkar det!” riktar sig särskilt till högskolor och lärosäten där produktutvecklingsprocesser är nya för studenten/eleven.

Kontakta mig gärna så berättar jag mer

Creative Project Manager

Björn Florman

070-789 44 82