Stands at Stockholm Furniture & Light Fair
Alla kurser (pdf)


Kurser för dig som arbetar med arkitektur, design eller produktutveckling.

Materialbiblioteket konsulteras av produktutvecklande företag som ofta är världsledande inom sina områden. De vanligaste uppdragen rör frågor kring kommande material och värderingar hos framtida slutkonsumenter. De sammanställningar vi gör bidrar till våra uppdragsgivares design- och produktutvecklingsstrategier.

Föreläsningarna är bilddrivna och snabba sammanfattningar som bygger på många års arbete med frågor kring just strategiska materialval.

Materialbiblioteket levererar också kunskap om material på en mer grundläggande nivå. Sedan starten 2005 har vi regelbundet föreläst i materiallära hos landets ledande design- och arkitekturhögskolor. Materialbiblioteket föreläser och håller workshops också utanför Sveriges gränser, tex. hos ENSCI Les Ateliers i Paris, fachhochschule Nordwestschweiz och hos Latvian Art Academy i Riga.

Nedan hittar du våra aktuella föreläsningar och kurser.

Hitta nya material

Med en bilddriven föreläsning och den svarta väskan laddad med med inspirerande materialprover blir detta en perfekt aktivitet att starta mötet, konferensen eller projektet med. Denna workshop genomförs också ofta på olika högskolor med inriktning på design, arkitektur och produktutveckling.

Miljösmarta materialval

Frågor kring miljö kopplade till material är ständigt återkommande i Materialbiblioteket. I workshopen ”Miljösmarta materialval” ägnar vi tre intensiva timmar åt komplexiteten i att tänka miljösmart.

Plast för nybörjare

Jämfört med trä och metall är plast utan tvekan det materialslag där okunskapen är som störst.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer

Creative Project Manager

Björn Florman

070-789 44 82