Om Materialbiblioteket

Förutom att Materialbiblioteket föreläser och håller kurser erbjuder vi även våra tjänster genom konsultuppdrag.

Ni har även möjlighet att abonnera Materialbiblioteket för interna möten eller workshops.

Sedan starten 2005 har Materialbiblioteket utfört uppdrag åt industrin både i Sverige och utomlands. Vi skräddarsyr utbildningar och arrangerar workshops åt utbildningssäten, organisationer och företag. Materialbiblioteket utför även materialresearch på mycket hög strategisk nivå åt internationella företag, bland vilka kan nämnas Sony Europe, Sandvik och Scania. Uppdragen rör alltifrån att göra en överblick inom ett specifikt område till strategiska materialval för framtiden.

Materialbiblioteket har även samarbete med Innovation Stockholm och Almi företagspartner runt om i Sverige. Här hjälper vi nya entreprenörer att hitta rätt material och produktionsmetod så att produkten blir ekonomisk att producera. Sedan starten har vi hjälpt över 100 företag.

Materialbibliotekets showroom är en oöverträffad verktygslåda för arkitekten, designern och produktutvecklaren. Ofta besöks vi av hela projektteam när de är i början av sina projekt. Många väljer att lägga en uppstart hos oss genom att abonnera Materialbiblioteket. I våra lokaler på Stockholmsmässan går det att dela av en tredjedel där man kan vara helt ifred och samtidigt ha full tillgång till både materialutställningen och vår kunskap.

Abonnera Materialbiblioteket

Kreativa möten på riktigt! Bjud in uppdragsgivaren till möte i en kreativ miljö.

Föreläsningar och workshops

Föreläsningarna är bilddrivna och snabba sammanfattningar som bygger på många års arbete med frågor kring just strategiska materialval.

Materialutställningar

Materialbiblioteket har sedan starten 2005 med jämna mellanrum producerat utställningar och levererat innehåll om material och produktionsmetoder till mässor och museer.

Vi hittar materialet!

Vi hjälper designer, produktutvecklare och arkitekter att hitta de material de behöver. Ofta leder våra eftersökningar också till att vi kan presentera något oväntat.

För utställare och för besök i Materialbiblioteket

Creative Project Manager

Björn Florman

+46 70-789 44 82