Materialbiblioteket

Materialbiblioteket FAQ besökare

Q: Vem får besöka Materialbiblioteket:
A: Materialbiblioteket tar emot arkitekter, industridesigner, konstruktörer, produktutvecklare och andra som är yrkesverksamma inom kreativa näringar. Det går alltså även bra att besöka om man till exempel är scenograf eller konstnär. Materialbiblioteket tar inte emot privatpersoner.


Q: Hur bokar man ett besök i Materialbiblioteket?

A: Vi ser mycket gärna att du bokar besöket i Materialbiblioteket i förväg. Det beror på att vi vill vara säkra på att kunna ta hand om dig/er när ni besöker utan att vara upptagna med föreläsningar eller andra besökare som kanske har behov av sekretess.

Du bokar besök i Materialbiblioteket genom att kontakta Materialbibliotekets projektledare Björn Florman:
070 789 44 82
bjorn.florman@stockholmsmassan.se


Q: Får studenter besöka materialbiblioteket?
A: Ja! På onsdagseftermiddagar tar vi emot högskolestudenter inom arkitektur, industridesign, produktutveckling, scenografi och konst.

Vi ser gärna att studenter bokar besöket i förväg genom att kontakta Materialbibliotekets projektledare Björn Florman:
070 789 44 82
bjorn.florman@stockholmsmassan.se


Q: Kostar det något att besöka Materialbiblioteket?

A: Nej, det är kostnadsfritt att besöka Materialbiblioteket.


Q: Vad finns i Materialbiblioteket?
A: I Materialbiblioteket finns det mer än 3000 materialprover, ytbehandlingar och exempel på tillverkningsmetoder.


Q: Får man låna med sig materialprover från Materialbiblioteket?
A: Nej, man får inte låna med sig materialprover. Materialbiblioteket fungerar som ett referensbibliotek där vi mer än gärna förmedlar kontakten till respektive materialtillverkare/distributör.


Q: Vad kan jag få hjälp med i Materialbiblioteket?
A: I Materialbiblioteket kan du klämma och känna på fysiska materialprover. Du får möjlighet att uppfatta material på ett sätt som en websida eller en broschyr inte kan förmedla. Materialbibliotekets personal kan svara på enklare frågor som rör de utställda materialens tekniska egenskaper. Vi kan också svara på frågor som rör hållbarhet kopplade till materialval. Vi har dock inte möjlighet att göra research inför ditt besök.


Q: är det tillåtet att fotografera i Materialbiblioteket?
A: Ja, det är tillåtet att fotografera i Materialbiblioteket. Många besökare brukar till exempel göra egna moodboards av materialprover som de fotograferar och på plats finns en ljuslåda med dagsljuslampor för besökare att använda.